Home » Stiri » Sculele Unior Tepid indeplinesc reglementarile lucrului la inaltime
 

Sculele Unior Tepid indeplinesc reglementarile lucrului la inaltime

Adoptarea de catre  Parlamentul European a Directivei 2001/45/EC2 privind utilizarea de echipamente pentru lucrul la inaltime se constituie intr-o modalitate concreta si eficienta de consolidare a prevenirii riscului. Caderile accidentale  de la inaltime , caderea/scaparea obiectelor si a sculelor in timpul utilizarii, desprinderea schelelor  sau a scarilor, se constituie in principalele categorii de accidente ce se inregistreaza in  timpul activitatii la inaltime.


Directiva 2001/45/EC2 reglemeneaza strict  conditiile in care aceste activitati trebuie  sa se desfasoare. Astfel, toate sculele utilizate trebuie  asigurate prin  prindere. Acestea trebuie sa fie solidarizate de utilizator printr-un cordon de polipropilena, prins de centura  de scule a utilizatorului (sau orice alt suport de scule) si de locasul special cu care este prevazuta unealta. In general, locasul are forma rotunda  si este situat in centrul-spate al manerului de utilizare. Procedand in acest fel, riscul ca unealta scapata de utilizator sa  provoace prin cadere accidente se minimizeaza. De asemenea, utilizarea  acestor tipuri de prindere previn riscul de  dezechilibrare accidentala datorata reflexelor conditionate ale utilizatorilor. Nu  se recomanda prinderea uneltelor de schele, scari, nacele  sau orice alta  platforma de lucru la inaltime.


Unior Tepid isi propune sa participe la sustinerea  standardelor si reglementarilor legislatiei Europene  in ceea ce priveste protectia muncii, sanatatea si securitatea la  locul de munca, urmand sa introduca in piata de referinta atat marca UNIOR cat si cele mai moderne scule SNAP-ON. Programele  comercializate, cu adresabilitate directa lucrului la  inaltime, sunt sinonime cu siguranta, calitatea si ergonomia.


In plus, sculele electroizolante  la 1000 V sunt produse in  conformitate cu standardul  EN 60900:2004. Datorita modului in care sunt proiectate si executate, acestea  sunt sigure in exploatare fiind ideale pentru lucrul la inaltime, cat si la sol, dar sub tensiune.

Marcajele sculelor sunt clar identificabile, fiecare scula  sau componenta este marcata cu  claritate si in mod permanent avand urmatoarele inscriptii: identificare producator, model/referinta la tip, anul de fabricatie, simbolul insitutului certificat, numarul standardului, triunghi dublu. 


Componentele electroizolante sunt selectate in concordanta cu solicitarile electrice, mecanice si termice la care sunt supuse in timpul utilizarii. Aceastea sunt realizata prin 2 metode: injectie sau imersie.


Dimensiunile partilor electroizolante sunt strict  reglementate din motive de siguranta, tolerantele acestora urmarind cu strictete nomenclatorul EN.
Toate produsele sunt  testate bucata cu bucata,  cele mai importante  fiind testele de penetrare si rezistenta la flacara. Izolatiile pieselor sunt supuse unei tensiuni de 10KV sau 15KV. In cazul in care nu se constata nicio strapungere sau amorsare, piesa este considerata conforma. Incercarea de nepropagare a flacarii consta in aplicarea timp de 10 secunde pe suprafata izolatiei a unei surse de foc,  astfel incat inaltimea flacarii sa nu depaseasca 120mm/20sec.Unior Tepid intotdeauna s-a  evidentiat ca  o firma cu produse de inalta calitate industriala si servicii profesionale, bucurandu-se de apreciere si feed-back pozitiv din toate domeniile de activitate ale utilizatorilor finali.
Detalii despre sculele electroizolante  la 1000 V de la Unior puteti gasi vizionand materialul  de specialitate prin accesarea urmatorului link: http://tinyurl.com/m8x8sc4

Articol postat de: Unior Tepid / 2014-06-10